Ga naar de hoofdinhoud

Opslag

Elk bestand dat naar Kanera wordt geüpload, of het nu aan een kaart is gekoppeld, in een beschrijving of opmerking is geplakt of aan een notitie is toegevoegd, telt mee voor één opslagpool die door de hele organisatie wordt gedeeld. Eigenaren en beheerders van organisaties kunnen zien wat die pool bevat en bestanden verwijderen Instellingen -> Organisatie -> Opslag.

Opslagruimte​

Waar Kanera draaitToelage
Kanera-wolk, gratis250 MiB gedeeld door de organisatie
Kanera Cloud, Pro en proefversie200 GiB gedeeld door de organisatie
Zelf gehostGeen limiet. De capaciteit is afhankelijk van het volume van de server of de S3-bucket.

Bestanden tellen mee voor de organisatie die eigenaar is van het bord of de notitie, niet voor de persoon die ze heeft geüpload. Een gast die een bestand aan uw bord toevoegt, gebruikt de opslagruimte van uw organisatie, en een bestand dat u aan het bord van een andere organisatie toevoegt, gebruikt die van hen.

Wanneer een Kanera Cloud-organisatie vol is, kan niemand daarin bijlagen uploaden of afbeeldingen plakken totdat er ruimte vrijkomt of het plan verandert. Bestaande bestanden blijven beschikbaar.

Bekijk wat uw opslagruimte gebruikt​

Openen Instellingen -> Organisatie -> Opslag. De Gebruik sectie laat zien hoeveel er wordt gebruikt. Op Kanera Cloud wordt ook weergegeven hoeveel van de vergoeding dat is, als meter en als percentage.

De donkere modus Gebruiksgedeelte van de organisatie Opslaginstellingen: 5,0 MB van 250,0 MB gebruikt met 2%, daarna kaartbijlagen (53 bestanden, 4,2 MB), gedeelde notities (7 bestanden, 871,8 KB) en persoonlijke notities en kladblokken (0 bestanden, 0 B).

Het gebruik is op drie manieren verdeeld:

  • Kaartbijlagen: bestanden op kaarten, inclusief afbeeldingen die in beschrijvingen en opmerkingen zijn geplakt.
  • Gedeelde notities: bestanden in de werkruimte en bordnotities.
  • Persoonlijke notities en kladblokken: bestanden in de privénotities van mensen en kladblokken. Deze tellen mee voor het totaal, maar alleen hun eigenaren kunnen ze zien of verwijderen. Beheerders zien alleen het totaal.

Per werkruimte vermeldt elke werkruimte en elk zelfstandig bord met het aantal bestanden en de grootte ervan, de grootste eerst. Selecteer er een om de bestanden ervan te bekijken in de opschoonlijst hieronder.

Bestanden opruimen​

Bestanden opruimen vermeldt de kaart- en gedeelde notitiebestanden waarvoor uw organisatie betaalt, met de grootste bovenaan. Elke rij toont het bestand, de kaart of het briefje waar het bij hoort, waar het zich bevindt, wie het heeft geüpload en wanneer. Bestanden op gearchiveerde kaarten en borden bevatten een Gearchiveerd badge: ze zijn uit het zicht, maar gebruiken nog steeds opslagruimte.

De sectie Bestanden opschonen in de donkere modus, met filters voor type, sortering, grootte, leeftijd en werkruimte, een optie Alleen gearchiveerd, een samenvatting van 60 bestanden · 5,0 MB met een knop Verwijderen en de grootste bestanden vermeld met hun kaart, locatie, uploader, datum en grootte.

Verfijn de lijst met:

  • Allemaal, Kaarten, of Notities om één soort bestand weer te geven.
  • Grootste of Oudste om de volgorde te wijzigen.
  • Een minimale maat, bijv Ruim 5 MB.
  • Een minimumleeftijd, bijv Ouder dan 6 maanden.
  • Een werkruimte of een zelfstandig bord.
  • Alleen gearchiveerd om bestanden op gearchiveerde kaarten en borden te vinden.

Het overzicht boven de lijst laat zien hoeveel bestanden overeenkomen en hoeveel ruimte ze innemen, op elke pagina, zodat u weet wat een opruiming zou opleveren voordat u begint. Selecteer de kaart- of notitienaam in een rij om deze te openen en controleer voordat u deze verwijdert.

Bestanden verwijderen:

  1. Vink de bestanden aan, of vink het selectievakje Samenvatting aan om elk weergegeven bestand te selecteren. U kunt maximaal 100 tegelijk selecteren.
  2. Selecteer Verwijderen. De knop laat zien hoeveel bestanden en hoeveel ruimte u hebt geselecteerd.
  3. Bevestig.

Een verwijderd bestand wordt voor iedereen meteen van de kaart of notitie verwijderd, ook overal waar het inline werd weergegeven in een beschrijving, opmerking of notitie. De geschiedenis van de kaart registreert de verwijdering. Het verwijderen uit de opslag kan niet ongedaan worden gemaakt, in tegenstelling tot een bijlage verwijderen van de kaart zelf, die biedt Ongedaan maken gedurende tien seconden.

E-mail met opslagwaarschuwing​

Op Kanera Cloud ontvangen eigenaren en beheerders één e-mail wanneer de organisatie 80% van het toegestane bedrag bereikt, met een link naar de pagina Opslag. Kanera herhaalt het niet zolang het gebruik hoog blijft. Zodra een opschoning of een upgrade het gebruik weer onder de 70% brengt, wordt de waarschuwing opnieuw ingeschakeld, zodat u deze alleen opnieuw hoort als het gebruik weer naar 80% stijgt.

Zelf-gehoste implementaties hebben geen vergoeding, dus ze sturen deze e-mail nooit.

Zelf-gehoste opslag-backend​

Bij een zelf-hostende implementatie heeft de pagina Opslag ook een Opslag-backend sectie waar een beheerder lokale schijf of S3-compatibele opslag voor uploads kan kiezen, tenzij de server S3 instelt via omgevingsvariabelen. Zie Opslag en back-ups.

Problemen oplossen​

ProbleemWat te controleren
Opslag ontbreekt in InstellingenAlleen organisatie-eigenaren en beheerders zien de organisatie-instellingen. Vraag het aan een van hen.
Een bestand dat u verwachtte, wordt niet vermeldBestanden in persoonlijke notities en kladblokken worden nooit vermeld. Wis de filters en controleer of het bestand bij het bestuur van deze organisatie hoort en niet bij dat van een andere organisatie.
Het gebruik daalde niet zo veel als verwachtMiniaturen en omslagen van afbeeldingen worden samen met het bestand verwijderd, maar worden niet afzonderlijk geteld. Bestanden in persoonlijke notities en kladblokken kunnen alleen door hun eigenaren worden verwijderd.
Uploads worden na een opruiming nog steeds geweigerdControleer de Gebruik meter. Als er nog steeds voldoende is, verwijder dan meer bestanden of upgrade naar Pro.